2011. szeptember 10., szombat

Női kasztok II., A Pillangós papucsos lányok.Vagyis „Ráférne a népre már egy ízlésterápia, mert...”

Figyelem! A következő sorok és képek megzavarhatják bizonyos olvasók nyugalmát, valamint megtépázhatják egyéniségüket, személyiségüket.

„Az emberek mindig igyekeznek másokon segíteni - csak azért, hogy jobbnak hihessék magukat, mint amilyenek valójában.” –Paulo Coelho

Íme a típus! A legveszedelmesebb mind közül. A pillangós papucsos lányok. Ez egy olyan csoport, aminek a férfi megfelelőjével nincs problémám. Pontosabban nem vívták ki ellenszenvemet viselkedésükkel. Ellenben a lányok, valahogy mindig megtalálnak. Akárhova megyek, ott van egy és átjárja a teret a jelenléte. A ruházatukon és a külalakjukon kívül sajnos a személyiségükre is rá kell térnem, mert ha nincs meg benne ami kell, nem is igazi pillangós. Elöljáróban annyit, hogy néha ha azt mondom „egyszerű-tanult-undorító szilikonpántos melltartós- szomszéd lányok” akkor is tudjuk kikről van szó. Nem össze tévesztendő, az egyszerű, bájos, csendes, kis csinos lányokkal. Ha az öltözködését nem veszem figyelembe, a köznyelv Papucsgyártónak, vagy Spirituális papucsgyártónak hívja őket. Ez a típus, egy nagyon összetett kaszt. Bizonyára több csoportra is lehetne osztani, de én csak kettőre szoktam. A „diktátor” és a „hátad mögött diktátor”. Mind a kettő egy élmény.... A „diktátor” típus aki a középpontban illegeti magát, fittyet hányva arra, hogy én tátott szájjal bámulom, hogy tudott fel venni egy ennyire undorító táskát, és hogy mehet ezzel emberek közé, és hogy-hogy nem zavarja? Nem zavarja. A „hátad mögött diktátor” az, aki egy fokkal csendesebb, nehezebben vág vissza, kevésbé tudja megvédeni magát, de a hátad mögött kiforgat a vagyonodból. A tanult jelzőt azért teszem hozzá, mert így van. Ha nem lenne tanult és végül is értelmes, simán ordenáré lenne. Épp ezért számomra a legveszélyesebb, mert műveltségben, értelmességben egy szinten mozgunk.( kivéve mi kor nem :D ) Egy pillangós komoly ellenfél. Lealáz még kő-papír-ollóban is. Tartása büszke. Ezt természetesen az általános horoszkópjuk,vagy valami emberismereti szak könyv mondta nekik, hogy ők már pedig ilyenek, és igen is húzzák ki magukat még akkor is, ha törpesarkú szandál van rajtuk, és egy roppant előnytelen szemüveg (nem szórakoznak kontaktlencsével, hiszen a szemüvegtől okosabbnak tűnik) Rettentő emberközpontú, ezért vannak ott mindenhol. Akiket nem zavarják, könnyen meg szeretik őket. Magukhoz édesgetik az embert, eljátsszák a szuper szexi vadmacskát, vagy párducot, vagy akármit, lényeg hogy valami nagymacska legyen és utána jól leharapja a kezüket. És csak annyit mondanak, hogy ők már pedig egy szabad lelkek! Valahol mulattató egy ilyen jelenetet látni, csak az a baj, hogy nem távoznak maradandó károsítás nélkül. Ott hagyják a szemetüket tulajdonképpen.De erről majd később, most jöjjenek akkor a részletek.
Honnan ered?
2008 nyara.Romkert. Le megy a nép mulatni, erre egy páratlan férfi ismerősünket kiragadja a tömegből egy hölgy. Megvárjuk persze. Én és a barátnőm addig csendben szemlélnénk a mai felhozatalt, de valami nem engedi, hogy a pasikat nézzük. Mágnesként vonzza a tekintetünket a nő lábbelije akivel emberünk csacsog.
-Láttad azt a papucsot?
-Láttam hát!
-Egy óriási pillangó volt rajta!
-Egy óriási arany pillangó!
-Ez nagyon durva!
-Kemény...
Körülbelül így zajlott az első sokk. Amit ugyan is láttunk az a leggiccsesebb, legundorítóbb kínai piacos gagyi papucs volt, amit 6 éves szegény kisgyerekek ragasztottak össze. Ezzel semmi probléma nem volna. A kérdés itt az elven alapszik: Ő, úgy gondolta ez jól néz ki. És ezzel mindent elmondtam. Úgy vélik az jó...
Mit olvasnak? Mit néznek? Mit hallgatnak? Miről beszélnek?
Nem tagadom nagyon műveltek. Érdeklődésük nagyon széleskörű (lehet), de úgy vettem észre, hogy leragadnak egy bizonyos témánál, és az lengi be életüket. (A legtöbb pillangós nő akivel találkoztam, igen spirituális volt. Egytől, egyig ugyan az a séma. Ctrl-C, Ctrl-V. Egymás klónjai. De a napokban láttam pár mérnököt is, értelem szerint reál dolgokban jeleskednek, a humán helyett.) A többi csak érintőleges. Ha megtalálták azt ami mellett gyökeret vernek, akkor azt csontra kimerítik. Könyv, film, zene, oktatás, szakma, hivatás. Minden könyvet elolvasnak, amit hasznosnak találnak, és minden filmet megnéznek, és ez után közzé teszik, hogy igen, Ő látta, és igen nézd meg, olvasd el.(gondolom burkolt célzás rejtőzhet mindenben) Természetesen összeverbuválódnak hasonszőrűekkel, és akkor témáznak. Élőben, face, minden. Eléggé ragályos a tudományuk, nem kímélik azt aki nem ért egyet velük. Nem baj, szépen lassan behódol az illető. Persze, ha nem veszi fel idejében a nyúlcipőt. Zene terén inkább a populáris dolgok. Mai darabok, és retro slágerek.(Meg hát Romkert paletta, mert ott találkozom velük folyton) A szélsőségeket nem nagyon tolerálják, nem fogadják el.
Mit vásárolnak?
Tragédia. Valamiért szeretik a gagyit és a kínait (lehet félre értelmeztek a Tao-ban valamit, vagy nem tudom...)Különleges érzékük van olyan darabokat összekombinálni, ami előnytelen rajtuk. Ezt én azzal magyarázom, hogy a külcsín kevésbé lényeges, inkább a belső értékek a fontosak. Gondolom ez az eszme járhat akkor is a fejükben, mikor előnytelen képet töltenek fel magukról közösségi portálokra. Vörös szemek, pattanások, kezdetleges tanulatlan sminktechnika, sorolhatnám.(ez mind szép és jó, de egy egészséges egyensúly?..hm??) Ezért is lehetetlenség lenne nekik tanácsot adni. Egy ilyen nő önálló, öntörvényű, értékrendje szilárd. Saját korlátaival tisztában van, pontosabban úgy véli nincsenek. Ezt nem kell magyaráznom. Önbizalom keményen. Vásárolnak ám plázákban is, de nem a mélyen tisztelt Spanyol nemzetiségű cégeknél. Inkább a barátnőikkel sétálgatnak, taliznak, vagy eleve ott dolgoznak és akkor ez esetben ragad rájuk némi jó ízlés. De két roppant fontos kulcsprobléma van. Egyik az a cipő...... ez a, ha egyedül vagyok és nem hall senki, és esetleg képen látok, felkiáltok hangosan, hogy AZ MI??? Sportcipő, elegáns cipő, lényegtelen de gáz. CSÚNYA! A másik pedig nem más mint a szilikonpántos melltartó.(szintén kínai piac, és bolt) Aki ismer az tudja, mennyire érzékeny vagyok a jelenségre. Nem fogom megszokni, és igen is szóvá fogom tenni még sokat. Mert nem értem! Már akkor is gusztustalan volt mikor elterjedt 10 éve, hát még most! A funkcióját nem elégíti ki, mert hát látom, hogy rajta van. Főleg amikor már ilyen agyonhasználódik és bebarnul. De az a pasi se semmi, aki ezt hagyja, és eltűri, hogy a nője igénytelen legyen. Igénytelen legyen a fehérneműjére. Nem akarok ilyen mélyen a témába belemenni, de ha a melltartó így néz ki,mi lehet a többi fehérneművel....Gratulálok. Ha nincs jó mellük, és feltétlen kell pánt a tartáshoz, akkor hordjon pántos melltartót és olyan felsőt ami eltakarja a pántot. Ne próbálkozzon csőtoppal vagy pánt nélküli ruhákkal. Szégyen.
Na már most egyetlen pillangós papucsos lányt ismerek akit közszemléletre bocsájthatok, (de természetesen egy-egy partyphoto mappában is lehet mazsolázni), hogy mégis vizuális élményben is részünk legyen, Ő pedig egy kitalált szereplő.Vanessa Abrams (Jessica Szohr) ízig vérig az.

Ő a Gossip Girl című sorozat egyik női szereplője, akit mindenki utál :D Tudálékos, okoskodó, egyáltalán nem kifinomult, lázadó, minden lében kanál, nagyon segítőkész, tanácsokat ad, és közben fúr mindenkit. Ha nincs a középpontban és nem kavarhat, kész van. Tökéletesen tipikus példa. (nem egyszer tette tönkre Blair Waldorf terveit!) A YouTube tele van videókkal ahol a nézők fejtik ki véleményüket miért is utálják.
Hova járnak? Mit hallgatnak?
Ezt már fentebb kifejtettem, sajnos túl sokan vannak. Mindenhol ott vannak. Sajnos az én kedvenc helyeimet is támadják, ami a hangulatomtól függően zavaró vagy vicces. Amúgy bármely eseményen megtalálhatóak, ahol úgy gondolják helyük van.

Zárásként megosztanék egy kis párbeszédet amit a neten találtam, hogy bemutassam nem csak nálam tombol ez a probléma, csak más körítésben de a lényeg ugyan ez.
- Na helló, srácok! Mizujs, haladtok?
- Szevasz Gézám! Ja, mindjárt megvagyunk, négy előtt végzünk is.
- Fasza, nekem is van még egy kis melóm, aztán hazafelé beugrunk a Makkalsóba, legurítunk pár korsóval? Idén még nem is voltunk.
- Ááááá, nem jó, Géza, ne haragudj, meló után rohanok.
- Nebassz, Jani! Hát, mióta összeköltöztél ezzel a bulával, még nem voltunk együtt sehol, mi van veled? Már megint az IKEA-ba mentek gyerekágyat válogatni?
- Nem, dehogy, ott a hétvégén voltunk. Megígértem Zitusnak, hogy ma elmegyek vele az aurafotóshoz.
- Aurafotóshoz?! Anyám, az mi a lófasz? Mit fogtok ott csinálni?
- Hát így lefotózza az auránkat.
- Az aurátokat! Janikám, neked elment az a szép eszed! Mérnökember létedre? Milyen aurádat?
- Ami körülvesz minket. Lefotózza az auránkat, és meg lehet nézni a képen, hogy harmonizál-e a Zitusé és az enyém.
- Az aurátok Janikám, könyörgöm, hogy a picsába lehet egy aurát lefotózni? A szagodat nem fotózzák ott le? Te tényleg hiszel ebben?
- Na, ne izéljetek már srácok! Zitának fontos ez. Nagyon hisz az ilyen dolgokban, és azt gondoltam, ártani nem árthat...
- Árthat, bazmeg, árthat! Most gondolj már bele, mit csináltok, ha ez az aurafotós azt mondja, hogy nem harmonizál az aromátok...
- Az auránk!
- Leszarom. Mit csináltok, ha nem harmonizál?
- Hátőőő, nem tudom.
- Na! Múltkor is egy hétig nem lehetett szót érteni veled, mikor a faszom fingmester átrendeztette veled a lakást. A vagyonodat költötted mindenféle szarra, mire helyreállt a lakásban a csí.
- Ja, igen az a feng-shui mester volt...
- És? Műszaki diplomás, harmincéves férfiember vagy! Kettőezer-tízet írunk! Mért röhögteted ki magad? Sikerült már kimutatni az ágyad alatt a vízeret?
- A varázsvesszős ember azt mondta...
- A varázsvesszős! Mennyit fizettél érte?
- Nem volt drága, ötezret.
- Ötezret! A varázsvesszősnek! És magadnak mikor vettél valamit ötezerért?
- Szombaton. Megvettük Zitussal a Lila akác asszonyainak első három évfolyamát díszdobozban...
- Fogjatok le srácok, mert én belemegyek! Azt nézed, te majom?
- Igazából eléggé unom, de hát Zitus...
- Magadnak, te elmeroggyant! Magadnak mikor vettél valamit?
- Hát tegnap vettem magamnak új parfümöt, a Zitus nagyon szereti...
- És ha Zitus azt mondja, menjetek együtt jósnőhöz, tízezerért, oda is elmész vele?
- Ó, ott már három hónappal ezelőtt voltunk.
- Mér', de mér' csinálsz majmot magadból, Janikám? Hát rád sem lehet ismerni! Múltkor majdnem félrerántottam a kormányt, mikor szembejöttél a parkolóban, és egy rózsaszín plüssmacska vigyorgott rám a szélvédő mögül!
- Zitusé, nem lehet nélküle sehova menni, mert egyrészt szerencsét hoz, másrészt aranyos.
- És tudnál mondani egy mondatot Zitus nélkül?
- Persze, de most már mennem kell lassan, mert Zitus...
- Felejtsd már el egy pillanatra! Vagy ne felejtsd! Hívd fel, és mondd meg neki, hogy majd máskor mentek az aurafotóshoz! Ma a kollégáiddal sörözöl a Makkalsóban!
- Zitus nem fog örülni...
- Nézzétek meg ezt a faszt, hát majdnem sír! Ha Zitus ennyit nem bír ki, akkor majd szépen hazaköltözik a mamához!
- Nem arról van szó, nem költözik sehova, csak majd hónapokig ezt fogom hallgatni.
- Hát ne hallgasd, bazmeg! Nem lehetsz ekkora puhapöcs! Mondd meg neki, hogy neked is megvan a saját életed, a saját cimboráid, a hobbid, az érdeklődési köröd, aztán majd elcsitul! Hidd el, nem veszíthetsz semmit! Na! Ne szórakozz, itt őrzünk, amíg el nem indulunk a Makkalsóba. Még megszöksz nekünk, igaz, srácok?
- Várjatok, csörög a telóm! Mizujs, Bébi? Őőőő, nem, nem felejtettem el! Persze, hatkor felszedlek az Astoriánál. Neeeem, nem felejtettem el, megyünk a kineziológushoz együtt! Persze! Tudom, hogy az én érdekemben! Puszika!
Bocs srácok, ma mégse jó... 


( hozzá tenném, Én imádom a feng-shui-t, és imádom azokat a dolgokat amikben hiszek egy egészséges szintig)

Ezt a jelenséget itt Spirituális papucsgyártónak nevezik.(a papucs a kulcs mindenhol ez az összefüggést fent és itt. :D de ez esetben a papucs a „férfire” utal.) A ruházat, és a körítés nélkül, ha párkapcsolat szempontjából vizsgáljuk az esetet akkor sem más a helyzet. Ő a ténykedését ideológiával is gazdagon köríti .Ez a nő "feladatát" már-már vallási misszióként fogja fel. Rendre kikel a kiüresedő emberi kapcsolatok, a külsőből ítélő, felszínes emberek ízlésdiktatúrája ellen, és fennen hangoztatja, hogy - szemben az oly gyakran ostorozott „Felszínes Picsákkal” - az ő számára a belső értékek a fontosak. Az értékelvűség előtérbe helyezése olykor politikai, vallási nézeteiben is megjelenik. Kiszemelt partnerét általában kedvességével, gondoskodásával veszi le a lábáról. A kapcsolat új szintre emelését jellemzően a lány kezdeményezi. Amikor a kapcsolat már utazósebességgel robog, munkához lát. Finom noszogatása hatására a kiszemelt férfiegyed szép lassan megtanulja, azokat a dolgokat amik fontosak a nő igényeinek, a nő pedig el is várja azokat. Ezeket a kéréseket pedig természetesnek veszik, és szemük se rebben. Nem probléma, hogy átformálja a férfit, pontosabban kiforgatja a személyiségéből. Nyilván adott egy közös érdeklődés, mert nem ismernék meg egymást. De ha van valami kis diffi, akkor az tűrhetetlen. Nem ront rá egyből, de ha eltelt az az idő, hogy jogosnak érzi uralkodását akkor ott nincs kegyelem. Addig munkálkodik, amíg el nem éri a célját, de azt úgy, hogy a férfi is elhigyje, hogy az jó. Ha kívülálló tesz megjegyzést, ott vitának nincs helye. Agymosás.
Őszintén remélem, hogy a férfiak nem felejtenek el férfinak lenni, és visszatalálnak önmagukhoz, és nem következik be egy ilyen modern apokalipszis. Igen, létezik a szerelem.Tudjuk, de nem kell megőrülni, mert létezik a külvilág is. Volt életetek,voltak barátaitok, volt hobbitok. Ott vagytok mélyen belül. Elhiszem a nagy szavakat, hogy sírig tartó szerelem, tudom miről van szó,de maradjatok azok akik voltatok. Egyensúly. Nem olyan nehéz. Nem fura kicsit, hogy az a nő aki gyökeres változásokat óhajt egy idő után tovább áll? Ha szeret, elfogad úgy ahogy vagy. Ha változtat, nem szeret, megunja. (igen, lehet takarózni a „jót akar” történettel. Igen, magának elsősorban, aztán nektek) Ártani biztos nem árt egy-két Osho könyv elolvasása. Nem kell feltétlen egyet érteni a dolgaival, de meg lehet nézni, hogy úgy is van élet. (főleg az Intimitás,a Szerelem Szabadság Egyedüllét, és a Férfiak könyvére gondolok) hangsúlyozom, egyensúly a rózsaszín köd, a vakság és az agybaj és a „nem elkötelezettség” között.
Csók,puszi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése